22 Nisan 2016 Cuma

Kısa Bir Tatil - İzmir Fuarı ~~

Selamlar Millet!

Geçtiğimiz hafta hızlı bir İzmir fuarı ve Akçay gezisi yaptım, geldim! (:
Öncelikle fuar, bugüne kadar katıldıklarım arasında en güzeli, en eğlencelisiydi, belirtmek isterim yaneee! :)
Sanırım İzmir'in havasından ya da suyundan orada olan her şey daha bir güzel geliyor bana...

Fuardan önce uzun zamandır bir araya gelemeyen bizler kocaman bir kalabalık olduk yavaş yavaş...
Önce sevgili okurlarımdan -evet evet benim de bana özel okurlarım var artık! ayyy havamdan da geçilmez bak şimcik- Berna ile buluştuk. Yaklaşık 1 saat sonra da Gülçin geldi ve fuara yakın olduğundan Kahve Diyarı'nda oturduk. Herkesler gelene kadar güzel bir kahvaltı yaptık.
Sonra Nergis'im ve Işıl ablam da bize katıldı.
Sonra Sedef ablam, kızı Hanife ve iki tatlı okuru geldi.
En son Zeynep de gelince biz tam kadro giriştik dedikodulara.
Yayınevlerinden, kitaplara, hali hazırda yazılan hikayelerden, yeni yazılacak olanlara, eşlere, sevgililere, çocuklara, dinlere kadar konuşmadığımız bir halt kaldıysa kusur kalmıştır yani :))

Neyse efenim o gün mükemmeldi! Fuara girdiğim an "Aslı ablaaaaa" diye boynuma atlayan güzellikler ise çok başka bir şeydi! Böyle saf ve menfaatsiz, tertemiz sevilmek çok güzel be!

Hadi ben susayım da fotoğraflar konuşsun! (:

21 Nisan 2016 Perşembe

Okudum Bitti - ALİCAN SOFU / F TİPİ AŞK ~~

Selamlar Canlarım!

Geçen hafta yazamadım, bazı durumlardan sebep. Hal böyle olunca da hazır fırsat bulmuşken dün okuduğum ve çok etkilendiğim bir kitap hakkındaki görüşlerimi yazayım dedim.
Hem hasret giderelim hem de yorum beklememiş olsun dimi? :)


Her zaman olduğu gibi önce tanıtım bülteni;
İzmirli radyocu ve şair Alican Sofu'nun ikinci kitabı. Bir ilişki biter. Gölgesi kalır. Aşk artık tek kişilik bir tutsaklıktır. 

"Unutacağım…" 
"Unutmalıyım…"

8 Nisan 2016 Cuma

Okudum Bitti - MEVSİM / ZEYNEP IŞIKLAR ~~

Selamlar Millet!!

Vermiş olduğum sözü tutmuş olmanın haklı gururu ile işte geldim buradayım!!! (:

Evet efenim, bir önceki yazımda da bahsettiğim üzere Zeynep Işıklar'ın kitapları hakkındaki yorumlarıma devam ederken şimdi sıra Mevsim'de!

Her zaman olduğu gibi yineee tanıtım bülteni sizlerle;

4 Nisan 2016 Pazartesi

Karar Kimin - Tiyatro Akla Kara ~~

Selamlar!! (:

Bu defa farklı bir paylaşım ile karşınızdayım. Çok sevgili blogger dostlarımdan Şerife ablamın (Begendim Paylaştım) daveti ile dün çok güzel bir oyun izledim. Öncelikle oyun hakkındaki genel bilgileri paylaşacağım, sonra da kişisel düşüncelerimi.

Oyunun Konusu: Ken Harrison bir trafik kazası sonucu boyundan aşağısı felç olmuş bir heykeltıraştır. 6 ay hastanede geçen bir süreden sonra iyileşme umudu olmayan Ken hastaneden taburcu edilmek ister. Hastanenin başhekimi Dr.Emerson ise hastane dışında Ken’in yaşayamayacağını dile getirerek bu karara karşı çıkar. Bunun üzerine Ken bir avukat tutarak hastaneye karşı dava açar. Mahkemede yargıç her iki tarafı da dinledikten sonra kararı toplum jürisi koltuğunda oturmakta olan seyirciye sorar. Jüri’nin vereceği karara göre oyunun sonu ya Ken Harrison’ın kendi isteğiyle hastaneden çıkmasıyla ya da Dr. Emerson’ın onu zorla hastanede tutarak yaşamaya zorlamasıyla bitecektir.

Finale siz karar vereceksiniz ve belki de kararınızı ilk kez bu kadar sorgulayacaksınız…
Kendinizle yüzleşmeye hazır olun!